Премиерът Гълъб Донев ще подпише заповед, с която правителството ще  възложи на

...
Премиерът Гълъб Донев ще подпише заповед, с която правителството ще  възложи на
Коментари Харесай

МС създава координационно звено за наблюдение и контрол на цените на храните

Премиерът Гълъб Донев ще подпише заповед, с която държавното управление ще  възложи на Координационно звено да изготви механизми за наблюдаване и контрол на образуването на цените на храните и да предложи мерки в сходство с националното и европейското законодателство. Това сподели самият министър председател при започване на постоянното съвещание на Министерски съвет през днешния ден. 

" Поскъпването на питателните артикули е сензитивен и мъчителен въпрос за огромна част от хората в България. В резултат на напъните на държавното управление от последните седмици излизат на ярко някои нелоялни търговски практики, свързани с образуването на цените. Заради спекулациите по тематиката “спекула ” ще уточня, че Националното координационно звено предлага ограничения за преодоляване на цените, които следват пазарните правила, изключително прозрачността и действителната конкуренция ”, уточни Донев, представен от Нова тв. 

“От началото на февруари, тематиката за цената на храната се трансформира в изключително вкусна за всички. Някои искрено злоупотребиха, като си преписаха заслуги за рухване на цените или като използваха цената на сиренето, с цел да отклоняват или притеглят вниманието на публиката ”, добави той и напомни, че “Приятелството си е другарство, само че сиренето е с пари ”.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР